// Artikel om

Stretching är viktigt!

Tillagd i kategorin Kroppen, Muskler, Skador

Alla pratar om att det är jätteviktigt att stretcha men få gör det. Orkar man inte eller vad kan det bero på? När man som nybörjare ska börja med styrketräning så är det extra viktigt att man tänjer ut sina muskler, både innan och efter. Gör man inte detta så kan skador lätt uppkomma eller stelhet. Och det vill väl ingen känna på efter att precis har börjat träna. Genom att lägga 5 minuter innan man ger sig på maskinerna eller de fria vikterna så kan man förebygga skador och få en enklare rörlighet. Lägger man sedan 5-10 minuter efter att man har tränat klart så är detta även bra. Man slipper då att känna sig stel i flera dagar efter, det går över lättare då.

Stretching hjälper inte bara mot skador, det hjälper dig även att få större muskler! Det är inte många som tror på detta men så är det. Genom att tänja ut musklerna så tar man sönder de extra mycket. Då får byggstenarna som är protein plats med mer massa och bygger de automatiskt större. Så kommer du verkligen att hoppa över stretchingen nästa gång du är på gymmet?

Diskutera artikeln genom att kommentara

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] det finns många mer man kan använda sig av för att träna på annorlunda sätt. Tänk på att stretcha både innan och efter träning för att tänja ut dina muskler. Detta gör att din träningsvärk […]

Skriv en kommentar