// Artikel om

Styrketräning på hög nivå

Tillagd i kategorin Muskler, Träning

Tränar du hårt varje vecka för att bygga muskler och bli starkare? Dem som idag gör det utsätter sin kropp för extrema förhållanden, man måste äta rätt, sova och ha en stark vilja för att komma upp till en hög nivå. Man kan inte skippa träningen en enda dag, för då kan man komma i obalans och tappa sin träningsvilja helt. Så även om man är deppig eller kommer på en ursäkt som om att man inte har tid att träna så går det inte, man måste helt enkelt ta sig tid till att träna.

Styrketräning är inte bara att lyfta tyngder, det är så mycket mer som spelar in om man vill bli stark och få större muskler. Att äta och sova är huvudingrediensen till att få en större kropp. Sköter man inte dem rätt så kan man glömma att bygga muskler, ens kropp behöver detta för att kunna utveckla muskler. Att äta mycket kolhydrater och protein så att man kan bygga muskler är jätteviktigt! Äter man inte detta i rätt mängder så börja musklerna att ta av andra saker som fettlagringar i kroppen. Det gör det i och för sig i vilket fall som helst men tas det för mycket så är det inte bra. Dina muskler kan då bli mindre istället för större, vilket jag tror att du inte vill?

Vet man med sig att man inte får i sig rätt mängd kost när man styrketränar så måste man äta kosttillkskott så att kroppen har alla nödvändiga produkter för att kunna bygga muskler. För dem som är uppe på elite nivå och tränar vet att detta behövs, ibland till och med mer än vad kroppen kan ta imot för att bli större. Det kan hända att hela kroppen svulnar upp när man går på exempelvis viktökande kosttillskott men det är helt OK. För man vill väl bli större? När man sedan slutar med den viktökande produkten så kommer man att återgå till sin normalstorlek, men man kommer ha större muskler än man hade innan vilket var hela tanken med att man gick på viktökande kosttillskott.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar