// Artikel om

Tränar för min skada i ryggen

Tillagd i kategorin Hälsa, Skador

– Jag har sedan några år tillbaka haft problem med min rygg, i nedre svanken. När jag håller mig aktiv och tränar så blir det bättre, men när jag tar en liten paus på 2-3 dagar så kommer värken tillbaka. Jag har varit hos flera läkare men dem hittar inget fel, har du något förslag på vad det kan vara?

För cirka 3 månadersen hade jag skrivit som ovanför, men inte nu. Nu har jag reparerat min skada i ryggen nästan helt! Jag behöver inte sätta mig ner och tycka synd om mig själv för att det gör så fruktansvärt ont längre. Jag kan till och med vara utan träning i flera dagar utan att det ska kännas något i ryggen. Detta är för att jag började med en helt ny övning som heter marklyft, denna övningen aktiverar nästan varenda muskel i kroppen främst i korsryggen som är där jag har ont. Övningen är lätt att utföra om man inte har för mycket vikt på, har man det så kan det blir värre i ryggen då man kommer att utföra övningen fel. Och marklyft är en övning som man kan skada sig rejält i. Så har du ont i ryggen idag som många i hela Sverige har så råder jag dig att ta det lugnt. Börja lugnt, knappt med någon tygd alls för att lära in dig övningen så du lyfter rätt.

Att ha ont i korsryggen är inte kul, och inte vill du väl att det ska bli värre? Så börja lugnt och lär dig övningen innan så slipper du kanske som jag att ha ont längre.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] för ryggmusklerna Att allt fler personer har ont i ryggen är ingen tillfällighet. Det krävs träning för att få den att bli bättre och då passar […]

Skriv en kommentar