// Artikel om

Trimma magmusklerna

Tillagd i kategorin Muskler, Träning

Nu under vintern brukar de som vanligtvis tränar styrketräning inte satsa så mycket på sina magmuskler, de gör man i stället till våren när sommaren börjar närma sig. Varför det är så vet jag inte men kanske för att det är en av de jobbigaste musklerna att träna? Jag personligen slarvar lite också med att träna mina magmuskler på hösten och vintern, det är på något sätt roligare att göra det när sommaren börjar närma sig. Kanske för att inte visa en kula på magen, man vill kanske ha en så trimmad tvättbräda som det bara går, vad vet jag…

Hur ska man göra för att trimma sina magmuskler?
Jag kör stenhårt med min mage på våren, både tungt och lite lättare. Jag gör allt för att variera mig så mycket som möjligt på övningarna för att lura mina magmuskler. Jag har märkt att det blir bättre resultat då. Det är även viktigt att använda extra kilon och inte bara sin kroppsvikt, för ju tyngre du har desto mer fett bränner du på magen. Visst är det tyngre men det ger ett mycket bättre resultat i slutändan. Men du ska inte glömma bort kvalitén på dina muskler, för att göra de mer synliga och större så ska man även köra lite lättare för att få mer utdragna och sega muskler. Görs detta rätt så kommer det att göra väldigt ont, men det ger resultat där efter.

Vad ska man äta för att inte bli tjockare?
Under tiden man lägger ner extra krut på sina magmuskler så ska man äta lite mindre kolhydrater. Dock inte för lite så att musklerna inte har bränsle. Det är väldigt viktigt att äta mycket protein, detta gör så att kroppen bygger upp större muskler, men även så hjälper det mot fettförbränningen. Ett plus är även om man stoppar i sig något prestationshöjande för att få den där extra kicken. Då blir det roligare att träna och resultatet blir bättre.

Vill du ha fler tips om träning?

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar