// Artikel om

Vegetarian och styrketräning

Tillagd i kategorin Kost, Kosttillskott, Kroppen, Muskler, Träning

Är du en vegetarian som vill bygga muskler trotts att du inte äter animaliska produkter? Då har du kommit rätt, för i denna artikeln ska jag ta upp den kosten som man kan äta när man inte äter kött eller andra produkter som inte räknas in till det vegetariska. Men först så tänkte jag berätta vilka olika typer av vegetarianer det finns.

Man kan dela upp vegetarianer i olika sorters fack eller stilar. Det finns ”kött-vegetarianer” som undviker alla köttprodukter. Det finns ”pseudo-vegetarianer” som undviker kött, kyckling och höns men kan ibland tänka sig att äta fisk och har inte några problem med djur produkter. Sedan finns det dem som är helt vegetarianer som undviker alla produkter som innehåller något från djuren. Inklusive testprodukter som man inte ens äter!

Jag är en vegetarian som gärna vill börja med styrketräning.
Vem som helst, oavsett kost kan börja styrketräna. Det gäller bara att äta produkter som innehåller tillräckligt med kolhydrater och protein så att musklerna kan bygga sig större. Men det är minst lika viktigt att få i sig vitaminer och mineraler också så att kroppen kan tillgodose alla sakerna för att börja bygga sig större. Extra viktigt är vitamin B12 som dessvärre främst finns i produkter från djur.

Vad ska jag äta som vegetarian för att bygga muskler?
De som inte är vegetarianer äter kött nästan dagligen. Där i finns det stora mängder protein som är grunden till att bygga musklerna större. Men om man inte äter kött så är soja-produkter väldigt bra, det innehåller stora mängder protein men även alla de 8 aminosyrorna som är nödvändiga för att dina muskler ska återhämta sig efter nedbrytningen. När jag nämner soja-produkter så menar jag tofu, miso, soja pulver och soja mjölk. Den som är vegetarian bör veta om detta! En annan viktig del av det hela är solrosfrön, nötter och mandel som också är viktiga livsmedel för den som är vegetarian. Dessa livsmedel innehåller protein och bra fetter som behövs till din kropp och för att du ska få ha kvar din goda hälsa.

Kosttillskott, är det ett annat alternativ?
Om man frågar mig denna frågan så är svaret självklart ja! Även om man inte är vegetarian och äter kött, fisk och ägg så bör man äta kosttillskott. Det innehåller mycket bra ämnen som kroppen behöver för att kunna bygga upp sig till en storlek man själv trivs med. Dock så är en del produkter testade på djur, så därför måste man som vegetarian läsa på varje produkt man köper om den är testat på djur eller innehåller ämnen från det.

Diskutera artikeln genom att kommentara

2 Kommentarer till “Vegetarian och styrketräning”

  1. Intressant. Jag ska själv börja styrketräna och är vegetarian. Det är ofta väldigt mycket debatt om vilken protein som är bättre, den från kött eller den från växtriket. Vet inte vem man ska lita på??

    Skriven av Jesper Shuja | 23/05/2011, 16:50
  2. Eller så äter du Whey-80 som är mjölkproteiner ifall du dricker mjölk så att säga, de finns även de produkter som är soja-proteiner. Mvh Styrketränande vegetarian

    Skriven av Albin Hedvall | 05/10/2011, 20:50

Skriv en kommentar