// Artikel om

Viktigt att tänka på efter träning

Tillagd i kategorin Träning

Efter att man har avslutat ett träningspass så är det viktigt att äta den mängden energi som man har förbrukat när man tränat. Intaget ska vara senast 30 minuter efter eller tidigare. Detta kan vara en proteinrik och kolhydratsrik måltid eller varför inte ett kosttillskott som innehåller alla dem viktiga näringsämnena som kroppen behöver för att återhämta sig? Det finns många bra träningsprodukter som man kan dricka eller äta efter sitt träningspass.

Vilken typ av träning det än är så är det viktigt att äta protein och kolhydrater för att ladda upp sina muskler som har förbrukat energi. Annars så kan musklerna förtvinna då dem inte får den mängd näring som dem behöver för att återhämta sig. Och detta är jätteviktigt för alla slags träningsformer som styrketräning, konditionsträning samt till och med om du vill gå ner i vikt. Men du kanske inte ska äta så mycket kolhydrater om du vill gå ner i vikt, men proteinet är viktigt då detta gör att du tappar kilon snabbare.

När du har tränat så är dit även viktigt att stretcha för annars kan det uppkomma skador och stelhet. Och det är inte skönt, tro mig… Det är även viktigt att göra innan ett träningspass för att minska risken till skador. Så sätt nu igång med att göra dessa sakerna efter att du har tränat så du kan utvecklas och återhämta dig snabbare.

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar