// Artikel om

Vinter aktiviteter

Tillagd i kategorin Allmänt, Hälsa, Kroppen

Nu under denna tiden på året så vill man helst sitta inne och titta ut mot det kalla vädret än att vara ute själv. Men vad kan man göra för att ändra den tanken till något positivt istället? Jo man kan hitta på en massa roliga vinter aktiviteter som får ens kroppar att må bra samt att man blir mer aktiv än vad man egentligen inte är. Så vad finns det för olika saker som man kan hitta på i vintern?

Ta en promenad i det kalla vintervädret. Det är alltid underklassat, så jag måste rekommendera detta. Det är underbart att vara ute och gå på vintern, i alla fall när man gjort det då kinderna är röda och kalla. Samt att man kan känna sig nöjd då. Det är bra för att hålla förbränningen uppe samt att man förlorar överbliven energi i kroppen.

Om det snöar ut, varför inte bygga en snögubbe? Det är alltid kul, speciellt om man har barn som älskar att göra detta. Du rör dig då aktivt samt håller dig i bra form under tiden detta görs.

Har du en uppfart hemma? Varför inte skotta efter det har snöat? Detta kanske inte alltid är så kul, men det måste göras om det kommer mycket snö. Så det är bättre att göra detta så fort tiden räcker till så man slipper att gå och ha det i baktanken hela tiden. Det förbränner samt gör att din kropp mår bättre, akta ryggen bara så att du inte skadar den.

Åk pulka själv eller med barnen. Fråga din barn om de inte skulle vilja ut och åka pulka. Detta är mycket bra träning samt förbränningssätt för din kropp. Men varför ska man inte kunna ha kul samtidigt som man tränar som det är att åka just pulka.

Har det varit kallt ute en längre tid? Då är det alldeles perfekt att åka till närmaste sjö och åka skridsko. Det är påfrestande och ger en utomordentlig träning samtidigt som det är roande.

Jag hoppas att du fått lite inspiration om vad man kan hitta på under vintern. Det finns förstås fler vinter aktiviteter att göra med dessa som jag skrivit ut är att rekommendera! Så sitt inte bara inne och kolla ut mot kylan, möt den istället och intala dig själv att inget kan stoppa dig! Då kommer den bästa träningen att ta form, och tänk nu på att ha kul, det är de viktigaste.

Andra bloggposter som kan vara intressanta

Diskutera artikeln genom att kommentara

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar